Ние сме единствените, които гарантират завършването на големите инфраструктурни проекти

...
 Ние сме единствените, които гарантират завършването на големите инфраструктурни проекти
Коментари Харесай

Хекимян пред АИКБ: С модернизация на „Топлофикация“ ще гарантираме достъпна цена на парното

 izbori_2023_v1_015

 

Ние сме единствените, които подсигуряват завършването на огромните инфраструктурни планове на София – това са Околовръстният път и свързването на „ Ломско шосе “, „ Рожен “, Източна дъга и „ Илиянци “ със Северната скоростна дъга. Така се основават условия за нови вложения и по-добра среда на живот.

Това съобщи претендентът за кмет на София от ГЕРБ/СДС на среща с представители на Асоциация на индустриалния капитал в България, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Хекимян съобщи, че другият приоритет в програмата му са вложения в кварталите - тротоари, квартални паркинги, облагородени междублокови пространства.

" За страдание в предизборната акция се включи и Министерство на финансите, което се опита да пази един от претендентите за кмет на София, който в същото време е и спонсор на партията на смяната. Не е редно да ангажираш основно министерство в политическа акция, още по-нередно е да се изричат потвърдени неистини. Екипът на Столична община е работил доста, с цел да не се покачат цените на градския превоз по време на една от най-големите международни рецесии - Ковид-19, и то макар страната и държавното управление на Кирил Петков, който е отказал да помогне на София. За всичко това има доказателства - стенограма на Народното събрание, диалози в НСОРБ, в които са казвали, че няма да дават пари на кметове от ГЕРБ ", разяснява Антон Хекимян.

Той акцентира, че по този метод те са санкционирали жителите, а не партия ГЕРБ.

По време на срещата представителите на АИКБ сложиха тематиката и за " Топлофикация-София ". По думите на Хекимян сдружението би трябвало да бъде осъвременено с създаване на нови когенерационни мощности и това е пътят към финансовото му излекуване.

" Общината и страната би трябвало да работят дружно, тъй като сдружението е стратегически обект, който обезпечава отоплението на над 1 млн. жители. Искам София да е енергийно самостоятелна и по тази причина сдружението ще бъде осъвременено и нормализирано. Това е методът да подсигуряваме налична цена на парното, което е най-важно за столичани ", добави претендентът за кмет от ГЕРБ/СДС.

" Планът за рационализация е признат от общинския съвет и следва да бъде изпълнен, като следваме насоките на интернационалната компания, която го изготви ", уточни претендентът за общински консултант Георги Георгиев, който в досегашния мандат оглавяваше СОС.

На срещата участваха и претендентите за общински съветници Владимир Данаилов и Стефан Марков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР